Cihangir Okulları ile Yeni Normalde Yeni Eğitim
Büyük organizasyonlar ile etki yaratan kurumlar bu yolculuklarında özenle seçtikleri farklı destek sistemleri kullanırlar. Bu konuda da Cihangir Okulları dijitalleşme ve eğitime teknoloji entegresi süreçlerinde örnek teşkil ediyor.
Genelde bir okul kültürü değişime karşı çok dirençlidir.
Cihangir Okulları ise yeni normal eğitim dönemine öğretmenleri, idarecileri ve tüm personelleri ile büyük, sistemli adımlar atarak hazırlandı. Öğretmenler ve gençler için bu dönemde verimli bir öğrenme ortamı oluşturmak üzere nelerin gerektiği ve bu ortamın nasıl sağlanacağı konusunda yapılan istişareler sonucu eğitim sistemleri ve okullarının dijital dönüşüm hareketini başlattı.
Cihangir Eğitim Kurumları, Kodlama Vadisi Online Eğitim Platformu ile 21.YY gençlerinin yeni normal döneminde maksimum verimlilikle eğitimlerini sürdürebilecekleri bir kuruma dönüştü ve Kodlama Vadisi Online Eğitim Sistemi ile Tüm Eğitim içeriklerini interaktif halde dijitalleştirdi. Personel dijital içerik üretimi konusunda eğitim aldı. Kodlama Vadisi E-öğrenme sistemi ile eğitim ve sınavlar yeniden tasarlandı.
Bir süredir yenilikçi vizyonları ile ilgili planlama ve istişareler yaptığımız Cihangir Okulları Kurucu Temsilcisi Nesrin Cihangir, Bilişim Teknolojiler Yönetici Semih Arslan ve işinin ehli insanlardan oluşturduğu ekibi ile koşullarımızı tanımlayıp çözümler tasarladık. Böylelikle çağa ve şartlara kolay uyum sağlayabilen %100 Teknolojik okul konsepti, Cihangir Eğitim Kurumlarının kültürünün bir parçası haline geldi.
Eğitime %100 teknoloji entegresi hareketinin verimli uygulanması için ‘Akıllı Sınıflar’ kurguladılar. Akıllı tahtalara entegre görüntü ve ses cihazları ile donatılan bu sınıflarda öğrenci isterse sınıftan, isterse evden o anki derse katılabiliyor, öğretmen ve fiziki sınıfta bulunan arkadaşları ile etkileşimde bulunabiliyor, öğrenciler herhangi bir sebepten okula gidemeseler bile dersi kaçırmıyor. En önemli önlemlerden biri bence teneffüs ve yemek saatleri kademeler çakışmayacak şekilde tasarlanmış.
Okul girişlerinde termal kamera ile otomatik ateş ölçümü, maske ve siperlik kontrolü yapılıyor. Okulun tüm kullanım alanları özel ekipman ve uzman ekipler tarafından düzenli dezenfekte ediliyor. Sıralar tek kişilik ve kırılmaz siperlikler ile çevrili hale getirilmiş. Sınıflarda sıralar, yemekhanelerde masalar fiziki mesafe kurallarına göre düzenlenmiş ve öğrenciler adı yazılı olan sandalyeleri kullanacaklar.
Öğrencilerin eşyalarını sadece kendilerinin taşıması, malzeme alışverişi yapmamaları ve hijyenik materyal kullanımlarının kontrol edilebilirliği, gözlem ve doğru müdahalesi ile ilgili tüm personel uzman kurumlardan eğitim almış durumda. Yeni normal akademik döneminde yapılacak tüm etkinlikler için ortamlar fiziki mesafe kurallarına göre yeniden planmış.
Kapalı ortamlar sık sık düzenli şekilde havalandırılıyor. Ekipman ve materyaller her kullanım sonrasında dezenfekte edilmek üzere gerekli malzemeler yerleştirilmiş. Tek kötü haber ise önlem olarak öğrencilerin çok sevdiği yüzme derslerinin yapılmayacak olması.
İster öğretmen olalım, ister idareci, ister eğitime gönül vermiş çözümler üreten sektör çalışanları; çoğumuz bu mesleği öğrencilerin yaşamındaki önemli yerimizin bilincinde olduğumuz ve buna değer verdiğimiz için edindik. Mesleki yetkinliklerimizin yanında bir de kalbimiz var. Ve biz bu birlikteliği genç insanların geleceğe hazırlanma sürecinde eğitimleri için kullanmak istiyoruz.